Kulturális Akciócsoport negyedik műhelymunkája

A negyedik alkalommal Mesterházi Gábor (Határ Menti Innovációs Kft.) segítségével a résztvevők három témakört dolgoztak fel:

  1. Tájékoztatás a Linzbe tervezett tanulmányútról, valamint megfigyelési szempontok gyűjtése és megvitatása. A kidolgozott „kooperáció detektor” jóváhagyott fő szempontjai:

    1. a kiadványok (mi tükröződik bennük? kooperáló vagy zárt intézmények?)

    2. a programajánlat szerkezete (lokális vagy regionális?)

    3. és az értékesítés rendszere (kombinált kedvezmények, kölcsönös értékesítések).

  2. Ezek után egy jó gyakorlat bemutatására került sor a határon átnyúló együttműködésre: Luxembourg „Grande Region” nevű, határon átnyúló kulturális tér létrehozása (2007 EKF) és annak hosszútávon működő eredményei címmel. Példák kerültek továbbá bemutatásra a közös programplatformra és a közösségi finanszírozás lehetőségeire.

A témához kapcsolódóan az alábbi weboldalakra érdemes ellátogatni:

  1. A KACS-ban való részvétel eredményességéhez a tagok felmérést készítenek, amely szempontrendszerét közösen meghatározták. A kérdések átgondolása abban segít, hogy a tagok közti együttműködések minél hamarabb és minél magasabb szakmai színvonalon tudjanak létrejönni. A válaszok alapján a tanulmányi út során már tudnak egymásnál tájékozódni, elő tudják készteni a konkrét együttműködéseket.

Tetszett a Tartalom?

Megosztás Facebookon