Befejeződtek a beruházási munkálatok a termalfürdő területén.

A beruházás az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretén belül meghirdetett „Természet és Kultúra” című prioritási tengely Cultacross (SKHU/1601/1.1/041) megnevezésű pályázat keretében valósult meg.

Az Arrabona EGTC 2016 őszén sikeresen pályázott az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretén belül meghirdetett „Természet és kultúra” című prioritási tengelyének felhívására. A „Cultacross” projekt fő célkitűzése Győr és Dunaszerdahely, mint projekt partnerek közötti kulturális együttműködésük fejlesztése és a kulturális turizmushoz kapcsolódó rendezvények, helyszínek infrastrukturális fejlesztése.

A projekt célja Győr, Dunaszerdahely és a régió gazdag kulturális örökségének jobb kihasználása a városok kulturális repertoárjának fejlesztésével, helyi művészek, döntéshozók, a civil társadalom és vállalkozók innovatív együttműködésére támaszkodva, valamint a meglévő szolgáltatások magasabb színvonalra emelése kisléptékű infrastrukturális beruházással, a meglévő felszerelések fejlesztésével.

A projekt vezető partnere az Arrabona EGTC további projekt partnerek Dunaszerdahely Városa és Győr Megyei Jogú Városának Önkormányzata. A partnerek közös kihívása a régióba érkező látogatók számának növelése és itt töltött idejének meghosszabbítása. A projekt fő célja Győr, Dunaszerdahely és a régió gazdag kulturális örökségének jobb kihasználása a városok kulturális repertoárjának fejlesztésével, helyi művészek, döntéshozók, a civil társadalom és vállalkozók innovatív együttműködésére támaszkodva. Évente több nagyobb és kisebb kulturális rendezvénynek ad otthont a projekt keretében a két város. A kulturális és szabadidős programok a határmenti együttműködés keretében jól összekapcsolhatók, hiszen Győr és Dunaszerdahely igen közel fekszik egymáshoz. Győr pezsgő kulturális élettel büszkélkedhet a régióban, míg Dunaszerdahely gazdag szabadtéri programokat kínál. A kulturális élet és a természeti örökség összefonódása együttes népszerűsítésével tervezzük szélesebb rétegek érdeklődését felkelteni. A régió látogatószámának növekedése eredményeképp várhatóan nő a foglalkoztatottság, a helyiek életszínvonala, ami végső soron a régióhoz való szorosabb kötődést eredményez.

Dunaszerdahely Város, mint projekt partner a pályázati támogatás segítségével szeptemberben befejezte az építkezési munkálatokat a termálfürdő területén. A tó, amely ezidáig kihasználatlan volt a revitalizációt követően látványosan bővíti a termálpark által nyújtott szolgáltatásokat, mivel megvalósult a tó tiszítása, illetve a fürdésre is alkalmas tómeder megfelelő kialakítása. A beruházás során egy 52 m hosszú, 3 m széles fahíd épült, mely összeköti a partot a tó közepén elterülő, csaknem fél hektáros szigettel. Másik jelentős létesítmény a hatszög alakú fedett viziszínpad, melyen különböző programok, zenei és kulturális produkciók megvalósításának nyújt lehetőséget.

A színpaddal szemben kialakításra került egy 190 személy befogadására alkalmas nézőtér – napozó, illetve pihenőhely.

Tetszett a Tartalom?

Megosztás Facebookon